Prova på någon ny doft – hitta din parfym

Det är alltid trevligt att dofta gott och du vill kanske ha olika dofter till vardags och till fest. Med dofter kan vi dessutom minnas olika saker eller platser och de kan föra oss tillbaka i tiden. En parfym kan höra till olika doftfamiljer som till exempel blommig, citrus eller orientalisk. En del parfymer har starkare doft medan andra däremot inte doftar lika starkt.

Hur använder jag parfymen rätt?

Du ska inte blanda olika dofter, närmare bestämt använd inte starkt parfymerade schampon eller deodoranter då du ska sätta på en parfym. Det går förstås bra att använda alla produkter i samma serie för att undvika detta. Du ska alltid spraya direkt på huden och inte på kläderna. Du ska spraya på dina handleder och din hals för att få bästa effekt. Om ditt parfym har mycket stark doft kan du spraya ett moln som du därefter går igenom, då får du därmed rätt mängd doft på dig.

Hitta en ny doft

Om du tycker att det är på tiden, kan du kika online, och testa på en ny doft. Du kan till exempel testa Gardens of India med jasmindoft och en gnutta sandelträ.