Kanske basker är något för dig

Under hösten är en värmande basker helt rätt accessoar att bära. Den stilfulla huvudbonaden har varit en återkommande detalj inom modevärlden och nu är baskern alltså här på nytt. Men du kanske inte är helt bekväm med att klä dig i basker, därför ska du få några bra stiltips på vägen.

Sofistikerad look med basker

Den franska baskern är återigen central i modesvängen, men många känner osäkerhet inför att bära den. Först och främst är det viktigt att skapa rätt känsla i din look. En basker är en sofistikerad och elegant huvudbonad, men beroende på vilken modell du väljer kan den ge ett annorlunda uttryck.

Ta en titt på utbudet online för att få en idé om de många alternativ du har. En basker i stark färg blir en härlig kontrast till din övriga stil medan den mer sobra modellen passar bättre om du inte vill dra till dig uppmärksamhet.

Olika material på basker

Den klassiska baskern är tillverkad i ull eller tweed, men du hittar modeller även i andra spännande material. En läderbasker skapar en tuff höst-look och är dessutom snygg till festen. Medan varianter med värmande fleece-tyg gör gott när temperaturen sjunker. Vill du ha en basker av hög kvalitet är tipset att gå till en hattmakare och få den uppsydd.