Hårprodukter som ger volym och glans till tunna och livlösa lockar

Att ha tunna och livlösa lockar kan vara frustrerande för många. Men det finns en rad olika hårprodukter som kan hjälpa till att ge både volym och glans till håret. Nedan kommer några tips på produkter som kan hjälpa dig att få det hår du alltid velat ha.

Volymgivande schampo och balsam

En bra grund för volym är att använda ett volymgivande schampo och balsam. Det finns många olika varianter på marknaden som kan hjälpa till att lyfta håret från rötterna och ge det mer volym. Det är dock viktigt att inte överanvända dessa produkter då det kan leda till att håret blir torrt och skadat.

Värmeskyddande produkter för volym

För att få mer volym i håret kan man använda sig av värmeverktyg som locktänger eller plattänger. Men det är viktigt att använda sig av värmeskyddande produkter för att undvika att håret blir skadat av värmen. Det finns en mängd olika produkter på marknaden som kan hjälpa till att skydda håret från värme och samtidigt ge det mer volym.

Volymspray och mousse

En annan produkt som kan hjälpa till att ge håret mer volym är volymspray eller mousse. Dessa produkter appliceras oftast i håret innan man fönar det och hjälper till att lyfta håret från rötterna. Det är viktigt att inte överanvända dessa produkter då det kan göra håret stelt och torrt.

Håroljor för glans

För att få mer glans i håret kan man använda sig av olika håroljor. Det finns en mängd olika oljor på marknaden som kan hjälpa till att ge håret mer glans och samtidigt skydda det från yttre påfrestningar. Det är dock viktigt att inte överanvända dessa produkter då det kan göra håret tungt och fett.

Naturliga lösningar för volym och glans

För den som vill undvika kemikalier och starka produkter finns det också naturliga alternativ för att ge håret mer volym och glans. Till exempel kan man använda sig av äggvita eller öl för att ge håret mer volym. För att få mer glans kan man använda sig av kokosolja eller aloe vera.

Genom att använda sig av rätt produkter och tekniker kan man enkelt ge sitt hår mer volym och glans. Det är dock viktigt att inte överanvända produkterna då det kan leda till skadat och torrt hår.