Superman: Man of Tomorrow

Filmer med superhjältar har varit väldigt populära och fått något av en renässans under 2000-talet. Nu kommer åter två nya filmer om Superman, eller Stålmannen som han kallas på svenska. Vi har bland annat kunnat njuta av Man of Steel som kom ut 2013, och Batman v Superman: Dawn of Justice som nådde våra biografer år 2016. Till skillnad från de senaste filmerna om Superman kommer de nya att vara animerade.

DC ger ut två animerade Superman-filmer

DC kommer snart ut med två nya animerade filmer om Superman. Den första av dessa heter Superman: Red Son och är baserad på en serietidning med samma namn. Även nästkommande film är animerad och heter Superman: Man of Tomorrow. DC har en stor mängd fans över hela världen som har bra koll på serietidningsvärlden, men handlingens detaljer hålls för närvarande hemligt. Superman kan du även hitta som spel, leksaker och samlarobjekt.

Välkända skådespelare

Superman har gestaltats av en lång rad välkända skådespelare. Bland dessa finns förstås Christopher Reeve som spelade huvudrollen i fyra filmer om Superman på sjuttio- och åttiotalet. En annan känd skådespelare som axlat samma roll under de senaste åren är Henry Cavill. Han spelade superhjälten i Man of Steel från 2013, Batman v Superman: Dawn of Justice från 2016 och Justice League som kom ut 2017.