Hitta dina nyhetskanaler

Det är viktigt att du letar upp de nyhetskanaler som du gillar och vill följa. Det finns massor av sajter som levererar nyheter på nätet och om man tittar på dagstidningars sajter så kan man vara relativt klar för sig att de försöker att ge oss relevanta nyheter. Samtidigt så vill man ju inte dubbelkolla så allt som skriv stämmer överens med andra tidningars nyheter.

Man får förlita sig på att tidningar som bland annat Dagens Nyheter, Aftonbladet och Expressen utför en journalistik som vi kan läsa och få ut något av. Nätet är en källa till många nyhetskanaler och vill du leta dig utomlands och nyheter från något annat land så är det inte många musklick bort. Både CNN och BBC finns med sina nyhetssajter där man kan få det senaste från respektive land. Du väljer vilka kanaler som di vill följa och läsa de senaste ifrån

Att följa nyhetskanaler på sociala medier kan vara ett bra sätt att hela tiden vara uppdaterat med vad som händer i vår omgivning och världen över. Även om det är pålitliga källor så kan det finnas en fördel att kontrollera att fler skriver om samma händelse. Den klassiska som har hänt på Facebook är att någon skriver att en känd artist har gått ur tiden och detta börjar sprida sig trots att artiste. är högt välmående. Ta för vana att alltid kolla upp om någon av de stora mediehusen skriver om detta.